KEERKRACHT en zzafels

De weken voor de vakantie waren hectisch.
Wanneer ik er nu op terugkijk is het gevoel en het idee dat ik erbij heb alweer helemaal anders dan wanneer ik er middenin zat.
En ondertussen kijken we al terug op de vakantie.
Twee weken…en in die twee weken moest HET gebeuren: ontspannen, tot rust komen, opladen, vanalles beleven, genieten,…;-)
Vakantie is belangrijk. Je krijgt tijd en ruimte om te ervaren en te waarderen en jezelf mee te nemen verder dan je eigen verhaal.

Ik ben een gevoelig persoon. Gevoelig voor zintuiglijke waarnemingen zoals licht, geluid, beelden, smaak. Gevoelig voor mooie dingen en moeilijke. En naast die gevoeligheid ervaar ik heel veel kracht. Gevoeligheid en kracht, die twee samen combineren tot prachtige ervaringen. Daar gaat het ook om tijdens vakantie: het gevoel van de ervaring.
We mochten weer vertoeven op een plek waar je je hart kan horen kloppen, waar het rtime van eenvoud je voeten op de grond brengt, waar je smaken kan ervaren, waar vrienden familie werden, waar ik spierpijn kreeg in mijn kaken van het lachen en waar de sterrenpracht zo intens is dat buitenslapen de beste oplossing lijkt (moesten er geen slangen zijn).
Ik kan enorm lang ‘teren op’ die ervaringen. Weken, maanden, tot zelfs jaren. Want doorheen die eenvoud van mijn ervaringen daar bouw en leef ik op.

In Zweden hebben ze ‘lagom’, de Denen hebben hun ‘hygge’. Een filosofie van het ‘niet te veel, niet te weinig, net goed’ leven. Geluk vinden in de kleine dingen. Een duurzaam alternatief voor altijd meer en groter, streven naar uitersten met een onuitwisbare impact op de wereld en het maximum uit je leven te halen. Een filosofie van minder competitie en overwerken en meer mee-leven, gezonde (nacht)rust, middelmatigheid en balans.
Telkens wanneer ik terugkom uit vakantie wil ik dit graag neerzetten in mijn leven en vasthouden en elke keer slipt het door mijn vingers samen met de drukte en de prikkels: verwachtingen van overal, meetings, het wederopleven van de praktijken, schoolheropstart, sociale events om niet te spreken van boekhouding, boeken kaften, boekentassen, paperassen, …
Dat ligt ook aan mij. Ik ben een strevertje, top enthousiast, hoge snelheid, content en open voor groei.
En regelmatig stel ik mezelf de gezonde vraag: “Wanneer is het genoeg?“.
Het is een uitdaging om tijdens die twee weken mijn creativiteistpowerknop op ‘off’ te krijgen en GENOEG rust, chill en dankbaarheid te ervaren.
Ik hou van ‘georganiseerd zijn’ en doorbreek het even graag omdat ik een leuker, meer dan GENOEG, idee kreeg.
Ik ben dankbaar en fier dat ik in september aan de ACT verdiepingsopleiding mag deelnemen, ik zal dat goed GENOEG proberen te doen.
Ook in september start ik samen met een vriendin met een personal trainer. Er zal getraind worden en vooral GENOEG gelachen.
Ik hou van mijn lichaam en zorg GENOEG voor haar en ik hou ook van GENOEG lekkere dingen.
Ik moeder graag en soms ben ik een leeuwin en heb soms ook eens even graag een ‘voor mij alleen GENOEG’ moment.
Ik ben bijna 20 jaar samen met mijn man, beste vriend, partner in crime. Twee zelfstandigen bij elkaar dat vraagt om te weinig tijd en die kleine momenten samen zijn voor ons GENOEG.

Ik ben ik. En jij bent jij. Laat dat gewoon genoeg zijn. Dat we daar op ons sterfbed vooral geen spijt van hebben, van gewoon genoeg onszelf te zijn.

De Zweden hebben ook hun ‘fika’: 2 tot 3 keer per dag koffie met taart pauze. Een vertraag-moment om het leven te waarderen.
Even nadenken over waar je mee bezig bent…en dat gecombineerd met zelfzorg en mijn favoriet …een wafel…
Misschien lukt het me deze keer… met een ZZAFEL dus: een meer dan genoeg zelfzorgwafel.

Wie doet mee?

 

X

Olga