Story-log

Mijn stem…luid en duidelijk.
‘Luid’ werd dragend.
‘Duidelijk‘ werd mijn drijvende kracht.
Je hebt een leven en de tijd vliegt voorbij, wat ga je ermee doen?
Ik liet me bijstaan door mentors die niet zalvend met me waren, maar me meenamen naar een hoger niveau elke keer opnieuw. Zij en ikzelf daagden me uit.
Dan kom je op een punt dat je voelt, denkt en leeft wie je bent.
Als toolcoach geef ik met mijn stem woorden aan mensen hun gevoelens, gedachten en gedrag. Aan hun verhaal.
Deze verduidelijking is de onontbeerlijke eerste stap in het proces van bewustwording voor we starten met tools aan te reiken of dingen te veranderen in ons leven, keuzes te maken. Na het verwoorden, verduidelijken en verhelderen mag het enthousiasme en de energie zijn werk doen. Ik kan het niet laten om dat overal mee te pakken, door te geven, over te dragen.
Dat is exact wat ik al jaren doe in de Ofose praktijk: jouw verhaal helder krijgen en handvaten aanreiken om jouw leven betekenisvol terug op te pakken, kleur te geven, te leven.
KEERKRACHT werd een eerste boek waarin moeilijkheden werden aangekaart en de kracht, waarvan ik geloof dat iedereen ze heeft, werd ontrafeld.
We worden er meestal niet mee groot gebracht en spijtig genoeg krijgen we er ook geen les over op school.
En toen kwam dit idee…een blog, of beter een story-log.
Ik ben geen opiniemaker, nooit geweest, verre van.
Tot een vriendin me zei: “Je weet wat je kan, welke stem heb je als geschreven woord?”
En het schrikt me af, want ja inderdaad je kan niet als een babysitter boven je eigen materiaal blijven hangen, als het weg is, is het weg, de wijde wereld in.
En toch is het moment gekomen dat de verhalen hun weg vinden tot bij de mensen die dàt stuk nu net kunnen herkennen, zich in gesteund voelen en als handvat kunnen gebruiken.
Zoek je een blog met opiniestukken, zuivere informatie of ‘tips en trics’?
Dan zal je hier niet aan je trekken komen.
Met deze story-log gaan we voor echte, authentieke verhalen, die ondersteunen, inzichten bieden, groei laten zien en bulken van de emoties en het geploeter.
Misschien is niet elk verhaal jouw verhaal, maar kan jij er iemand de woorden mee geven, de steun of de handvaten mee bieden die zij nu nodig hebben.
Care and share.

Olga