keerkracht

KEERKRACHT en koestering

Ik kijk door mijn ogen, terwijl het gaande is neem ik bewust waar wat voorbijgekomen is. 2017 was helder, houvast, hindernissen, toelaten, vertragen, pijn, ontdekken, bereidheid, genieten, leren & her-leven.
Met deze ogen laat ik het oude verhaal los. De terugblik is nodig om te zien welke richting ik in wil.
Soms duurt het even en…schuurt het…het is wroeten maar in het duren en schuren kan er iets anders ontstaan. In het bewust worden begint voor mij het leren iets anders te doen en ligt de basis voor mijn keuzes. Ik kan nu niet kiezen voor het verleden of de toekomst, kiezen doe ik nu voor nu, in het moment. Op basis van wat ik nu weet, kan, voel, ervaar maak ik gedragen keuzes. Of ze goed zijn zal ik zien.
Ik leun achteruit en voel immense dankbaarheid voor wat ik mocht leren dit jaar. Mijn ‘strong back’ draagt het vorige en mijn ‘soft front’ kijkt uit naar met wat ik wil verbinden. Met vitaliteit, toewijding & zachtmoedigheid wil ik groeien in nog meer vaardigheden, zacht en moedig dus…
Niet dezelfde ogen als bij de aanvang van deze storylog kijken naar wat ik verlang vanuit mijn hart. Leren in moed en mildheid om helpend te dragen, vaardigheden te leren en vooral veel liefde te ervaren.
Ik wens jou een jaar van koestering dat veel mag toevoegen. Verzorg jezelf, je verdient het...

X

Olga

KEERKRACHT & de wa-a-a-a-a-a-a-a-a-a-s

Opvoeden is niet makkelijk.Kleine kinderen kunnen uitputtend zijn op hun eigenzinnige manier en anderzijds zijn ze zo vertederend dat je ze wel in hun billen kan bijten. Tieners maken je knettergek. Het repetitieve van die opvoeding draait je helemaal loco.
“Ruim je kamer op!”
“Ben je al klaar met leren?”
“Hoezo jij hebt afgesproken en komt niet naar huis? “
“Haal je was uit je kamer. Je wa-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-s”
“Had die leerkracht die toets écht niet aangekondigd?”

KEERKRACHT & geborgenheid

KEERKRACHT &  geborgenheid

“Jij spreekt als een waterval. Het lijkt alsof je geen seconde hoeft na te denken over de woorden die je gericht kiest en laat ontstaan. Of toch zo lijkt het”, zegt ze me.
“En ik…ik komt niet eens op dat woord”, denkt ze. Ze wil liever geen geluid maken.
Ik vraag haar welke gedachten er nog in haar opkomen.
Dat ze er toch voor wil kiezen om hierrond aan de slag te gaan. Want ze wil die eigen zaak verder uit de grond stampen en dan zal ze ‘moeten’ spreken. Dan zal ze naar voren ‘moeten’ komen...
Of we samen eens kunnen kijken naar welke gevoelens hier spelen …waarom die zichtbaarheid moeilijk ligt?
Ze wil liever wegkruipen in een hoekje, mensen mogen gerust ‘raden’ wat ze doet… 
Dat ze bang is om veroordeeld te worden, bang om te falen.

KEERKRACHT en zzafels

De weken voor de vakantie waren hectisch.
Wanneer ik er nu op terugkijk is het gevoel en het idee dat ik erbij heb alweer helemaal anders dan wanneer ik er middenin zat.
En ondertussen kijken we al terug op de vakantie.
Twee weken…en in die twee weken moest HET gebeuren: ontspannen, tot rust komen, opladen, vanalles beleven, genieten,…;-)
Vakantie is belangrijk. Je krijgt tijd en ruimte om te ervaren en te waarderen en jezelf mee te nemen verder dan je eigen verhaal.

KEERKRACHT en angst

We hebben dit wellicht allemaal al eens meegemaakt: het moment dat je voelt alsof de wereld onder je voeten wegzakt. Hoe kom je hierdoor en hoe ga je weer verder leven? Deze authentieke storylog is misschien niet meteen jouw verhaal, het kan wel voor jou of je naasten van betekenis zijn.
Voor  Ellen stopte de tijd, nu één jaar geleden, in Italië…

Wie heeft er ooit gezegd dat jij perfect moet zijn?

Een eerste échte (lange…sorry)  story-log. Een waargebeurd, authentiek, kwetsbaar en zeer krachtig verhaal over graag gezien en erkend worden. En zeker niet falen.
Falen is enkel bewijs dat we iets probeerden.
Angst om te falen is dus angst om te proberen. 
Over de horde gaan is de optie…

Het is in de beleefde verhalen dat het helen begint...

 

"Na een lange weg leerde ik dat ik het zelf moest doen, ik moest mezelf beter maken. Indien ik je KEERKRACHTboek toen had gehad, was dat uiteraard al lang duidelijk geworden.
Want dat staat er zo veel keren in, iemand anders gaat het niet voor jou doen, het ben jijzelf die moet veranderen. Dingen een plaats geven, tijd nemen, en ook alles een kans geven om te kunnen veranderen. Van vandaag op morgen gaat het niet, en spijtiggenoeg bestaat er geen instant happy pilletje. Niet alleen maak je het probleem aanvaardbaar en bespreekbaar, maar ook doe je mensen inzien, dat IEDEREEN wel ergens een probleem heeft, en de moeite die je doet om mensen daarbij te helpen, maken je een heel mooi persoon. Chapeau !!
Ik hoop echt dat er nog vele boeken mogen volgen, want jij hebt er een dikke fan bij." T.

Abonneren op RSS - keerkracht